Rozhovory v médiích
Rozhovor na portále BezHladovění.cz
V rozhovoru se mimojiné dozvíte jaké suroviny by vám neměly v kuchyni chybět, jak hodnotím kvalitu potravin na trhu i tipy na důvěryhodné zdroje informací.
MÉ ČLÁNKY V MÉDIÍCH
Další články
Jarní detox? Jen trik obchodníků
S přicházejícím jarním obdobím býváme zahrnováni nejrůznějšími nabídkami na očistné neboli detoxikační kůry. Většina z nich staví myšlence, že se v našem těle v důsledku současného životního stylu
Cukry nezasytí, ale vyvolají chutě
Sacharidy ve stravě jsou dnes snad tou nejspornější živinou vůbec a zastánci módních nízkosacharidových diet se je snaží ze stravy vyloučit téměř úplně. Sacharidy jsou
Je sůl opravdu nad zlato?
Kuchyňská sůl je nejrozšířenější sloučenina sodíku v přírodě. Používá se nejen k dochucování pokrmů, ale je také významnou surovinou potravinářského průmyslu. Její chemický název zní chlorid sodný (NaCl). Přibližně
Rybí maso, základ zdravého jídelníčku
Ryby jsou z výživového hlediska velmi cenou potravinou a měly by být pravidelnou součástí našeho jídelníčku. Odborníci na výživu doporučují konzumovat pokrmy z ryb dokonce několikrát týdně.
Vejce si neodpírejte
Blížící se Velikonoce připomínají jednu z velmi kvalitních potravinu, s širokým kulinářským potenciálem, která byla dlouhou dobu neprávem opomíjena – slepičí vejce. Hlavním důvodem pro jejich dřívější
Obezita a metabolický syndrom
Obezita, tedy přesně nadměrné množství tukové tkáně v těle, rozhodně není pouze estetickým hendikepem, jak se může na první pohled zdát. Obezita s sebou přináší významná zdravotní
Pohanka – znovuobjevená superpotravina
Kdo se alespoň trochu zajímá o zdravou výživu, určitě už objevil pohanku, v minulých dobách hojně kulinářsky využívanou rostlinu. Dříve patřila pohanka spíše na stůl těch
Nejezte, když nemáte hlad
Problém obezity a nadváhy často nevyřešíte jenom tím, že si pečlivě nastudujete, kolik jíst, co jíst a jak často jíst. Úspěšnost vašeho snažení závisí také
V hlavní roli inzulin
Inzulin je důležitý hormon, který v našem těle řídí životně důležité procesy. Ukazuje se, že je to právě inzulin, jehož narušené fungování je nejen častým důsledkem obezity, ale